Vacsorát tartott a két Michelin-csillagos étterem a tilalom ellenére, majd vendégei kalapáccsal verték szét a berendezést egy forgatás részeként

2020. november 30. – 13:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyarország egyetlen két Michelin-csillaggal rendelkező étterme, az Onyx Utolsó vacsora elnevezésű eseményét a kijárási tilalom után tartották meg akkor, amikor az éttermek nem fogadhatnának vendégeket, írja a Dining Guide. Az esemény forgatásnak minősült, így tarthatták meg.

Az étterem idén októberben hirdette meg és most vasárnap tartotta az Utolsó vacsorát. Összesen tíz vendég vehetett részt az eseményen, ebből nyolcat online casting során választott ki az erre az egy alkalomra megnyitó étterem. Az eseményen

  • a vendégeken és minden jelenlévőn koronavírus-gyorstesztet végeztek,
  • majd felszolgálták az ingyenes fine dining menüsort és borsort,
  • végül pedig a Gerbeaud-csoport két tulajdonosnője, Niszkács Anna és Pintér Katalin kiskosztümben és tűsarkúban szétzúzták az étterem falait, üvegvitrinjeit, padlóját és tapétáit.

Az Utolsó vacsorát este nyolc, azaz az életben lévő kijárási tilalom után tartották. A járvány megfékezése miatt hatályos rendeletek szerint az éttermek nem fogadhatnának vendéget, az eseményt úgy tudták megrendezni, hogy az forgatásnak számított, az étterem erre engedélyt is kapott.

Az Onyx márciusban zárt be a járvány miatt, kiszállításra sem állt át. A vacsora végén a vendégek a tulajdonosokkal együtt verhették szét munkavédelmi sisakokban és szemüvegekben, kalapácsokkal és spaklikkal az éttermet, ami a tervek szerint teljesen újjáépül majd. Az étterem pár héten belül videót is közöl majd az estről, illetve arról, hogy „az Onyx életében teljesen új időszámítás” kezdődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!