Tiltakoztak a közbringarendszer leállítása miatt

2020. november 29. – 21:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 85 biciklivel tiltakoztak a Bubi bezárása ellen a BKK székházánál a Magyar Kerékpárosklub (MKK) felhívására vasárnap – írta a klub Facebook oldalán. A gyülekezésmentes egyéni akciót azért szervezték, mert tiltakoztak a közbringa-rendszer hétfői bezárása miatt.

„Bár ideje felújítani a Bubit, a szükségtelenül hosszú leállás elveszi az egészséges közlekedés lehetőségét azoktól, akik Bubival kerülték volna el a fertőzésveszélyt” – üzente az akcióval a Kerékpárosklub.

Így tiltakoztak a leállás ellen – Fotó: Magyar Kerékpárosklub
Így tiltakoztak a leállás ellen – Fotó: Magyar Kerékpárosklub

A Bubi minden hibája ellenére újra népszerű lett idén a járványnak és a tavasszal bevezetett olcsó online regisztráció miatt. A BKK tavaly téli használati adatokra hivatkozva nem üzemelteti tovább a rendszert, de ez az érv az idei trendek fényében csak egy feltételezés az MKK szerint. Idén 51-ről 57 százalékra nőtt a kerékpározó budapestiek aránya, novemberben is többen bicikliztek a tavaly novemberhez képest. Biztosak benne, hogy sokan bubiznának télen is. A klub amúgy könnyebb és keményebb kerekű bringákat szeretne és sűrűbb állomásokat.

Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója azt írta októberben, hogy szomorú a leépítés és a bizonytalan jövő miatt.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!