Drog miatt tartottak házkutatást, de krokodilt, kígyót és aligátorteknőst is találtak egy dunaharaszti férfinál

2020. november 28. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A szigetszentmiklósi rendőrök egy dunaharaszti házhoz mentek három napja, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott élő férfi kábítószer termesztéssel foglalkozik. A nyomozók a házkutatás során számukra is bizarr, nem minden napi körülményekkel találták szemben magukat, írják a Police.hu-n.

A négy kábítószergyanús növényi palántákon és egy mérlegen túl, ketrecekben tartott kisállatokat, kígyót, aligátorteknőst, és az elsődleges szakértői vélemény alapján egy kistestű krokodilt is találtak.

A férfi nem értett túlzottan az állatok tartásával kapcsolatos szabályokhoz, ugyanis a kígyót egy fény és levegő nélküli hungarocelldobozban találták meg a nyomozók, valószínűleg már nem élt volna sokáig. A gyanúsított ráadásul nem egyedül élt, párjával és két gyermekével lakták az ingatlant a veszélyes állatok társaságában.

A rendőröknek egy szakember azt mondta, hogy a veszélyes állatok tartása engedélyköteles, és az is valószínű, hogy a megtalált kígyót lakásban tartani még engedéllyel sem lehet, így a nyomozók haladéktalanul intézkedtek az állatok Fővárosi Állat- és Növénykertbe történő szállítására.

Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a ház 41 éves lakóját, aki az állatok eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudta, vallomásában elmondta, hogy tisztában volt azok veszélyes mivoltával és azzal, hogy tartásuk engedélyköteles, de ezzel nem foglalkozott. A kábítószergyanús zöld növényi származékokról úgy vallott, hogy azokat saját célra tartja, magról nevelgeti őket.

A dunaharaszti férfi ellen kábítószer birtoklása és veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegés vétségének gyanúja miatt folytatja a büntetőeljárást, továbbá vizsgálják, hogy az ügyben felmerül-e más bűncselekmény.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!