Új áldozatsegítő központ nyílik Szegeden és Kecskeméten

2020. november 25. – 10:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eddigi négy (Budapest, Miskolc, Szombathely, Pécs) mellé decemberben további két áldozatsegítő központ nyílik Magyarországon – jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán a Facebookon a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából. A miniszter szerint az év elején meghirdetett Áldozatsegítés Éve program keretében idén megduplázták a magyarországi áldozatsegítő kapacitást.

„2020. november 1-jéig 9 693 hívást fogadtunk az Áldozatsegítő Vonalunkon, Áldozatsegítő Központjainkban 1 723 bajbajutott keresett meg bennünket személyesen, míg a Kormányhivatalok áldozatsegítő szolgálatát 1 042 ügyfél vette igénybe a mai napig” – írta. Kitért arra is, hogy ha valaki a vírushelyzet vagy más ok miatt nem tudja vagy nem akarja személyesen felkeresni az áldozatsegítő központokat, akkor a hét minden napján 24 órában elérhető áldozatsegítő vonalat hívhatja.

A központok címe elérhető a vansegitseg.hu-n, ahol azt írják: segítséget az kaphat, aki Magyarország területén bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés sértettjévé vált, vagy aki a bűncselekmény közvetlen következményeként sérelmet (testi vagy lelki sérülést, érzelmi megrázkódtatást, illetve vagyoni kárt) szenvedett el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!