Ovádi Péter azt akarja, hogy letöltendő börtön járjon az állatkínzásért

2020. november 24. – 08:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Azon leszek, hogy az állatkínzók valóban letöltendő börtönbüntetést kapjanak” – ígérte Ovádi Péter fideszes országgyűlési képviselő, a nemzeti állatvédelmi programért felelős miniszteri biztos a Magyar Nemzetnek adott keddi interjújában. Ovádi szerint a kormány eddig is sokat tett az állatvédelem érdekében, példaként említve az ivartalanítási programot, a kutyák kötelező csipeztetését és a büntető törvénykönyv állatvédelemre vonatkozó rendelkezéseinek szigorítását.

A miniszteri biztos az interjúban többek között beszélt arról, hogy szerinte felül kell vizsgálni az ebrendészeti telepeket, központi szerephez kell juttatni az állatvédő szervezeteket, és fel kell számolni az illegális szaporítókat.

Ovádi a szaporítók ellen folyatott küzdelemmel kapcsolatban kiemelte az ivartalanítás fontosságát és azt mondta, az Állatmentő Sereg sokat segít az illegális szaporítóhelyek a felderítésében. A nemzeti állatvédelmi program felelősét kérdezték arról is, hogy hogyan képzeli el a tervezett állatrendőrség működését. Ovádi erre Veszprémet hozta fel pozitív példaként, és azt mondta:

„Országosan is ezt a gyakorlatot kívánjuk bevezetni, hogy az állatokkal kapcsolatos ügyekhez a civilek a rendőrséggel karöltve menjenek ki egy-egy esethez. Azt szeretném elérni, hogy a rendőrség minden megyében kössön szerződést az ott tevékenykedő civil egyesülettel.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!