Applikációval terítették a drogot a huszonéves, jól szituált kereskedők

2020. november 23. – 06:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonévesekből álló drogterjesztői hálózatra csapott le a rendőrség pénteken. A Police.hu beszámolója szerint tizenöt helyszínen, többek között Budapesten, Táborfalván, Győrben és Ugodon ütöttek rajta a tagokon. Többfajta kábítószert találtak náluk: marihuánát, extasy-t, hasist, LSD-t, amfetamint és kokaint is. Lefoglaltak több mint tízmillió forintot, egy légfegyvert, egy lőfegyvert és számítástechnikai eszközöket. Megtalálták a drog méréséhez és csomagolásához használt tárgyakat is.

A majdnem húszfős csoportot egy 27 éves budapesti férfi alapította. G. Csaba 25 éves élettársával terítette a kábítószert, amit egy applikáción lehetett megrendelni. Az őrizetbe vett gyanúsítottak többségének nincs munkaviszonya, ezért a rendőrök feltételezik, hogy ebből éltek. Ugyanakkor a rendőrségi közleményben azt is megjegyezték, hogy többségük „rendezett családi háttérrel rendelkezett”.

Helyszínelés – Fotó: Police.hu
Helyszínelés – Fotó: Police.hu

Kilenc férfit és két nőt bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök tíz ember letartóztatását kezdeményezték. A kábítószer-kereskedelem büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő börtön. Ez öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!