Zabaron -8 fokra ébredtek, rekordot döntött a fagyos szombat reggel

2020. november 21. – 08:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szombati volt az idei ősz leghidegebb reggele, írja Facebook-oldalán az Országos Meterológiai Szolgálat. A rekordot Fülöpháza tartotta, november 9-én mínusz 3,8 fokot mértek ott, ezt döntött meg a Nógrád megyei Zabar, ahol ma reggel mínusz 8 fokra ébredhettek. A dobogóra Mihálygerge és Mohora is felkerült, a mínusz 7,6 fokkal, illetve mínusz 6,4 fokkal. Azt OMSZ azt írja, a fagyos reggel a front mögött beáramló száraz, sarkvidékű eredetű hideg levegőnek köszönhető. A napi rekordtól viszont még elmaradt a szombati adat: 1999-ben Gagyvendégin és 1956-ban Putnokon mínusz 13,7 fokot mértek.

A hidegfront megérkeztét az is jelezte, hogy a Kékesen pénteken már esett a hó, erről természtesen videó is készült. A hétvégén már meglehetősen hideg lesz. Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 7 fok között valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -4 fok között alakul, de a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység fagyzugos részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap a hajnali ködfoltok feloszlását követően hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni, esti órákban egyre több, egyre vastagabb fátyolfelhő érkezik. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Frissítés: cikkünk első verziójában azt írtuk, hogy a szombati volt 2020 leghidegebb reggele, pedig az idei ősz leghidegebb reggele volt. A hibáért elnézést kérünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!