Kormánytisztviselőket vesztegettek meg kamionsofőrök Röszkén

2020. november 20. – 10:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenkét külföldi kamionsofőr ellen emelt vádat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség, mert 2015 nyarán Röszkénél lefizették a növényvédelmi ellenőröket, hogy meggyorsítsák és megkönnyítsék a rakományuk vizsgálatát – áll a főügyészség közleményében.

A szállított áru ellenőrzés-köteles volt, és Magyarországon át vezetett útjuk a különböző cégországaikba. Mikor a Csongrád Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Földművelésügyi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályának szakemberei kiértek a határátkelőhöz, hogy lebonyolítsák a vizsgálatot, a szerb, lengyel és török kamionsofőrök készpénzt ajándékoztak nekik, hogy a vizsgálat számukra kedvező eredménnyel záruljon.

A korupt kormánytisztviselők ellen a főügyészség már korábban vádat emelt, most a sofőrökön a sor. A vádlottak kihallgatására nemzetközi jogsegélyeljárás útján került sor.

A főügyészség a vádlottakkal szemben hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat, indítványozva bűnösségük büntetővégzésben történő megállapítását. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!