Orbán: Soros a világpolitika legkorruptabb embere

2020. november 20. – 08:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Soros György fenyegeti Magyarországot, az Európai Tanács ülésén azonban az üzletember írására higgadt reakció született – mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban. A kormányfő szerint az, hogy viták vannak a költségvetésről, és hónapokig tart az elfogadása, természetes, „nem látok ebben semmi rendkívülit”. Soros cikkéről itt írtunk részletesen.

„A világpolitika legkorruptabb embere Soros György”, aki nagyon sok politikust fizet. Akik most megszólalnak, és a Soros-féle mesterterv végrehajtásában vesznek részt, és zsarolják, támadják Magyarországot, valamint Lengyelországot, azokat Soros György fizeti.

<<< A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja >>>

A kormányfő szerint Soros gátlástalanul hazudik, amikor azt írja, hogy Magyarország némely kisebb településén nincs titkos szavazás. Orbán szerint ez már túl van mindenen, „abszurd drámában vagyunk már”. Ugyanakkor Soros írását Amerikában biztos sokan elhiszik, ugyanis az Egyesült Államokban körülbelül annyit tudnak hazánkról, mint Bangladesről.

A politikai vitáktól függetlenül minden tervbe vett fejlesztés meg fog valósulni, mert Magyarország stabil ország, és az uniótól függetlenül is fel tudott venni hitelt a pénzpiacokról – közölte. „Nem is akármekkora hitelt vettünk fel, nem is vagyok nagyon boldog” – tette hozzá.

Ahhoz, hogy Magyarország egy politikai vitában jól szerepeljen, stabil gazdasági lábakra, pénzügyi tartalékra van szükség. Orbán szerint ezért is vett fel a kormány 2,5 milliárd euró hitelt (a felét tíz évre, a másik felét harminc évre).

Orbán – aki az operatív törzs üléséről érkezett a stúdióba – bejelentette, hogy jelenleg 7512 koronavírus-fertőzött szorul kórházi kezelésre, 614-en vannak lélegeztetőgépen, 96-an haltak meg az elmúlt nap, és 4440 új fertőzöttet regisztráltak.

Az ország hősei jelenleg az ápolónők és az orvosok, de zárkóznak az egyetemisták is, akik a tesztelésben vesznek részt – közölte a miniszterelnök, aki szerint eddig az óvodák 15, az általános iskoláknak pedig 3 százalékát zárták be. 1100 katona van a kórházban; „amit mondtam szeptemberben, hogy állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot, igaz” – jegyezte meg.

Orbánnak vannak kételyei a pénteken induló tömeges teszteléssel kapcsolatban, de ezt kérték az emberek, ezért ez lesz. Szerinte ha egy gyorsteszt pozitív, akkor az 90 százalékban igaz; ha negatív, akkor 50-60 százalékban lehet helyes az eredmény.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt napok alacsonyabb fertőzésszámai ellenére Müller Cecília szerint simán előfordulhat még, hogy elindul felfelé a járványgörbe. A miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy nagyon figyeljen oda családon belül, törődjön az idősekkel, mert a nyugdíjasok élete veszélyben van.

A kormányfő a vakcinakérdésnél ismét visszakanyarodott Soros Györgyre, aki felszólította az EU-t, hogy vizsgálódjon, amiért Magyarország az unión kívülről akar oltóanyagot beszerezni. Orbán szerint a vakcina nem politikai kérdés, ideális esetben jövőre lesz Magyarországon orosz, izraeli és nyugati vakcina is, az emberek pedig majd önkéntesen eldöntik, hogy melyikkel oltatják be magukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!