Hó is eshet az Északi-középhegységben

2020. november 20. – 10:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken hajnalban megérkezett a hidegfront, mögötte sarkvidéki eredetű hideg légtömeggel, de napközben kelet felé vonulva elhagyja az országot. Napközben északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, ezzel együtt megszűnik a csapadék, de délkeleten, a Duna-Tisza közén és az Alpokalján estig még sok maradhat a felhő, a keleti tájakon továbbra is várható eső, zápor, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Az Északi-középhegységben havaseső-zápor, este esetleg hózápor is lehet. Síkvidéken a Duna-Tisza közén van minimális esélye az esti órákban vegyes csapadéknak.

Pénteken napközben 5-10 fok között alakul a hőmérséklet. Éjszaka megszűnik a csapadék, szombaton pedig gyengén felhős, napos, száraz időnk lesz. Az északi, északkeleti szél délelőtt még sokfelé élénk lesz, majd veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -4 fok között alakul, de a Duna-Tisza köze és az Északi-középhegység fagyzugos részein ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 4 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap a hajnali ködfoltok feloszlását követően hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a délutáni, esti órákban egyre több, egyre vastagabb fátyolfelhő érkezik. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn és kedden ismét előfordulhatnak tartósan ködös tájak. A reggeli minimumok többnyire fagypont alatt, a délutáni maximumok 4 és 10 fok között alakulnak. Hétfőn kevesebb, kedden valamivel több napsütésre van kilátás. A légmozgás nem lesz jelentős, csak néhol lehetnek élénk széllökések.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!