SMA-s gyerekek mozgásfejlesztését segítő eszközt adományoztak Mészáros Lőrincék a Szent János Kórháznak

2020. november 19. – 14:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Korábban 120 millió forinttal támogatta Magyarország leggazdagabb embereinek egyike, Mészáros Lőrinc vállalkozó a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő Zentét abban, hogy hozzájuthasson a 700 millió forintos Zolgensmához, most pedig a Mészáros Csoport 37 millió forint értékben adományozott a Szent János Kórház Gyermekgyógyászati Rehabilitációs Osztályának egy Podrobot nevű orvostechnikai eszközt, amivel az izomsorvadásban szenvedő gyerekek kezelését díjmentesen biztosíthatják az érintett családoknak.

A genetikai betegség az izmok különböző súlyosságú sorvadását és bénulását okozza, a betegek között vannak, akik csak feküdni tudnak, míg mások ülni, állni vagy akár járni is képesek. A mozgató Prodrobot az állni, járni nem képes gyermekek mozgásfejlődését segítik. Magyarországon eddig két helyen alkalmaztak Prodrobot készüléket, a kezelés ára jelentős anyagi terhet rótt az érintett családok számára.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!