2026-ra ígérik a dél-budai szuperkórház befejezését

2020. november 18. – 11:56

frissítve

2026-ra ígérik a dél-budai szuperkórház befejezését
A kórház látványterve – Forrás: DBC zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

A régészeti feltárásokkal megkezdődött az építkezés Budapest XI. kerületének Dobogó nevű városrészén, a leendő dél-budai szuperkórház területén, ahová beengedték a Blikk munkatársait. Egyelőre nem találtak értékes leleteket, és a tűzszerészeknek sem találkoztak második világháborús robbanószerkezetekkel.

Ha minden a tervek szerint alakul, 2026-ban adhatják át az új intézményt, ahol 1,2 millió embert láthatnak majd el. A felnőttellátás a tervek szerint 50 ezer négyzetméteren zajlik majd, az anya-gyermek szárny pedig 20 ezer négyzetméteres lesz. Az épületben majdnem háromezren dolgoznak majd, írja a lap.

A beruházás fél évtizede húzódik, 2015-ben jelentették be, azóta rengeteg vita folyt róla. A dobogói telket 2017-ben vették meg, a helyszínt sokan bírálták, mert a terület nehezen megközelíthető tömegközlekedéssel, közművesíteni kell. Azokat az információkat, amelyek szerint a terület egy részét tőzegláp borítja, Bedros J. Róbert miniszterelnök megbízott cáfolta a helyszíni bejáráson. A következő fázisban mérnökök pontosítják a kiviteli tervekhez szükséges méréseket.

További híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!