325 ezer forintra büntették az M0-son büntetőfékező audist

2020. november 18. – 11:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helybenhagyta a Dunakeszi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, és összesen 325 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a Budapest Környéki Törvényszék azt a 43 éves férfit, aki május végén büntetőfékezéssel és leszorítással próbált elégtételt venni egy szerinte lassan haladó autóson az M0-son. A sofőrt egy évre eltiltották a vezetéstől is, de ebbe az időtartamba már beleszámít az elsőfokú ítélet júniusi kihirdetésétől mostanáig eltelt idő is, írja a 24.hu szerdán.

B. Zoltán az M0-s autóút és M3-as autópálya csomópontjánál érte utol a szabályosan közlekedő autót. Hogy haladni tudjon, reflektorával villogni kezdett, hátha lehúzódik az előtte haladó. De ez így nem történt, ezért a kanyarodó sávon B. Zoltán megelőzte őt, majd indokolatlanul befékezett előtte. Itt még nem volt vége: B. a külső sávban utána megvárta, míg a másik sofőr mellé ér, és az autóját balra húzta, hogy a baloldali szalagkorlát felé szorítsa a másik autóst. Közben lehúzta az ablakot, és egy kamuigazolványt lobogtatott. B. Zoltán ezután próbálta elérni, hogy a másik sofőr egy forgalomtól elzárt területre hajtson, de nem járt sikerrel, a másik vezető elment.

B. Zoltán a kihallgatásakor elismerte a történteket, és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!