Megvadult, 700 kilós bika miatt halt meg egy állattenyésztő cég fejőnője, felfüggesztettet kapott a cégvezető

2020. november 12. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elsőfokú ítéletet helyben hagyva másodfokon 1 év 8 hónap, 3 év 6 hónapra felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék egy állattenyésztő cég tulajdonosát halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, miután egyik női alkalmazottja egy megvadult bika támadása során életét vesztette – írja közleményében a Szekszárdi Törvényszék.

A papírok szerint a fejőnőt azzal bízta meg a tulajdonos 2017. február 18-án, hogy válogassa szét termelői csoportok szerint a teheneket, mert azok összeverekedtek. A nő még aznap hozzá is látott a feladathoz, közben unokatestvére a pihenőtér zárható kapujában állt és az állatok kanyarodását ellenőrizte. Ezalatt a nő a fejős tehenek kihajtásához hátrament a pihenőtérbe, ahol egy megvadult tenyészbika rátámadt.

A 700 kilós bika a fejével dobálni kezdte a nőt, majd nekilökte a betonnak és a vasrácsnak, illetve az elválasztó rudaknak. Unokatestvére szerint ez legalább négy-öt alkalommal megismétlődött. A nő rokona a terelőbottal odarohant, egyúttal szólt a tulajdonos élettársának, hogy hívja a mentőket. A fejőnő a támadás után meghalt mellűri elvérzés következtében. Az elsőfokú ítélet szerint a balesetet az okozta, hogy a tulajdonos a munkáltatói jogkör gyakorlójaként több foglalkozási előírást megsértett: nem végzett sem kockáatbecslést, nem gondoskodott a munkavédelmi oktatásról, és eleve nem alkalmazhatta volna a nőt 300 kilónál nagyobb súlyú gondozására. A tulajdonos mindvégig tagadta bűnösségét.

> > > > > > Kattintson ide a legfrissebb hírekért! < < < < < <

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!