86 rendbeli állatkínzással vádolják, felfüggesztett fogházat kaphat egy kazincbarcikai férfi

2020. november 12. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki embertelen körülmények között tartotta és éheztette több tucat házi állatát.

A vádirat szerint a férfi egy Kazincbarcikához közeli településen lévő családi házának udvarán kutyákat, juhokat, sertéseket és szárnyasokat tartott. A vádlott az állatokról nem gondoskodott, ételt és ivóvizet alig adott nekik, és többségüknek az időjárási körülményekkel szemben menedékül szolgáló fedett, száraz helyet sem biztosított. A vádlott két kutyáját rövid láncra kötve tartotta, és a kötelező oltásukról sem gondoskodott. A sertések ólját nem takarította, az állatoknak arra sem volt módjuk, hogy lefeküdjenek.

A tartási körülmények és a gondoskodás hiánya miatt az állatokat betegségek támadták meg. Az elhullott állatok tetemeit a vádlott az udvaron hagyta, a még életben maradt éhező társaik pedig arra kényszerültek, hogy azokból egyenek.

A tartási körülmények és a vádlott által tanúsított bánásmód, a gondozási kötelezettség elmulasztása az állatok szenvedését okozta és alkalmas volt arra, hogy a vádlott által tartott valamennyi gerinces állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit 86 rendbeli állatkínzás vétségével vádolja és vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!