Sose volt jogsija, de ittasan, kijárási korlátozás ideje alatt vezetett, majd menekülés közben a rendőrökre húzta a kormányt

2020. november 9. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétvégén hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés bűntettének és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt hallgatott ki gyanúsítottként egy 30 éves férfit.

A férfi szombaton a kora hajnali órákban alkoholfogyasztást követően, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett gépkocsijával egy borsodi kisvárosban. A rendőrök intézkedés alá akartak vonni, a férfi azonban nem állt meg, a kocsival menekülni kezdett, majd egy hirtelen mozdulattal erőteljesen a rendőrautó felé kormányozta autóját, veszélyeztetve ezzel a rendőröket. A rendőr az ütközést csak hirtelen balra kormányzással és fékezéssel, az útpadkára történő lehaladással tudta elkerülni.

A kép helyszíni szemlén készült. Fotó: Magyarország ügyészsége
A kép helyszíni szemlén készült. Fotó: Magyarország ügyészsége

A gyanúsítottat őrizetbe vették, ez ellen panaszt nem jelentett be, de védőjével együtt a gyanúsítás ellen indokolás nélküli panaszt tett és tagadta a bűncselekmény elkövetését. A férfit közlekedési szabálysértések miatt korábban már többször elmarasztalták, jogosítvánnyal sosem rendelkezett, ennek ellenére állítása szerint gyermekkora óta rendszeresen vezetett. Letartóztatásáról kedden dönt a bíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!