Átalakul az egészségügyi struktúra, a megyei kórházak irányítani fogják a városiakat

2020. november 6. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kásler Miklós, az Emmi minisztere interjút adott az Életközelben című műsornak, és ebben a járvány mellett arról is beszélt, hogyan tervezik átalakítani az egészségügyi struktúrát. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebookjára felkerült videóban az öttagú bizottságról, amely az állami kórházak vezető tisztségére tesz majd javaslatot, azt mondta, ez a magyar egészségügy teljes átalakulásának a része, de nyilvánvalóan összefügg a járvánnyal is, hiszen a pandémia „rendkívül markánsan mutatott rá a magyar egészségügy erényeire, erősségeire, de a hiányosságaira is”. Felkérték a pozícióra a Magyar Orvosi Kamara elnökét is, de ő ezt visszautasította.

Ennek megfelelően sokirányú változás kezdődött meg: átalakul a magyar egészségügyi ellátás struktúrája is, és a megyei kórházak felértékelődnek, irányítani fogják a megyében lévő városi kórházakat. Utóbbiak pedig összefogják az alapellátás családi orvosait, praxisközösségeit, járóbeteg-szakrendelőit.

„Tehát a megyei kórházigazgatóknak más képességekre van szükségük ahhoz, hogy a megnövekedett feladatoknak eleget tudjanak tenni. Éppen ezért olyan szakértőket kértünk fel, akik ismerik a magyar kórházak világát, ismerik a vezetőket, hiszen nem egyéni döntésekre készülődünk, hanem közmegegyezésre” – idézte az MTI Káslert, aki megjegyezte, hogy a legalkalmasabb embereket keresik a pozícióra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!