Hétvége: fagy, köd, napsütés

2020. november 5. – 16:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A következő napokban már fagyokra is készülni kell – írta Facebookon az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtökön. Pénteken gyenge fagyok lesznek az ország több pontján, egyébként jórészt mindenhol gyengén felhős, napos idő várható csapadél nélkül. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos, derült részeken akár mínusz 4 fok is lehet. Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő – idézte az MTI.

Szombatra virradó éjjel, majd reggel és estétől sokfelé készülni kell ködre, amely helyenként napközben is hosszabb ideig megmaradhat. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás is. Napközben napos és párás területek egyaránt lesznek. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a maximumhőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de a tartósabban ködös részeken ennél hidegebb is lehet.

Vasárnap reggel és estétől is sokfelé lesz sűrű köd. Napközben az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de lesznek még néhány óráig napos területek is. A borult, párás, ködös tájakon előfordul szitálás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a naposabb vidékeken 13, 14 fokot is mérhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!