Az '56-os forradalom leverésére emlékezünk ma

2020. november 4. – 06:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felvonják, majd félárbócra eresztik Magyarország nemzeti lobogóját reggel a Parlament előtt az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékezve. A Terror Háza Múzeumnál és a Szent István-bazilikánál gyertyát gyújthatnak a megemlékezők a nemzeti gyásznapon, írja az MTI.

A bazilika előtt elhelyezett 1956-os installációnál 19 órától mécsesgyújtás lesz. A Terror Háza Múzeum Hősök emlékfalánál egész nap gyertyát lehet gyújtani.

Emellett a Nemzeti ünnepek és emléknapok Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján az 1956-os forradalmi eseményekhez kapcsolódó filmeket és egyéb tartalmakat tesznek közzé.

Budapest több helyszínén ma még meg lehet nézni az Emlékképek 1956 – városi kiállítást. Az installációk a Műegyetem K épületénél, a Mammut Üzletháznál, a Bem téren, a Millenáris parkban, a Képviselői Irodaháznál, a Várkert bazárban, a Kossuth téren, a Clark Ádám téri körforgalomnál, a 47-es, a 49-es, a 4-es és 6-os villamos állomásain láthatók. Véget ér a középiskolásoknak meghirdetett Időkapuk '56-os virtuális történelmi vetélkedő is.

November 4-ét a kormány 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!