BKK: A sűrített menetrend nyár közepe óta érvényben van

2020. november 4. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) mindenben eleget tesz a közlekedési szolgáltatóknak előírt rendeletnek, így reagált Orbán Viktor miniszterelnök kedd esti bejelentésére a társaság. A koronavírus-járvány elleni kormányzati intézkedések egyik eleme, hogy „a reggeli és délutáni csúcsforgalomban járatsűrítés lesz a zsúfoltság elkerülése miatt”. Ezzel párhuzamosan a parkolást is újra ingyenessé tették.

A BKK szerdán emlékeztetett arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester még nyár közepén döntött arról, hogy a járatok a reggeli csúcsidőszakban, hosszabb idősávban – egészen 9 óráig – sűrűbben közlekedjenek Budapesten. „A sűrített menetrend azóta is érvényben van a főbb vonalakon, többek között a teljes metróhálózaton, a nagykörúti, a kiskörúti és a budai fonódó villamosokon, a Rákóczi úti tengelyen és egyéb frekventált vonalakon közlekedő buszjáratokon, annak ellenére, hogy az utasforgalom a tavalyi adatokhoz képest 20-25%-kal alacsonyabb” – írták.

Közben a Magyar Közlönyben megjelent a kormány előző nap hozott határozata a környezetbarát budapesti járműbeszerzés támogatásáról, írja az MTI. A döntés szerint a kormány támogatja, hogy a főváros önkormányzata meglévő 61 milliárdos, szabad felhasználású hitelkeretéből száz új trolit és villamost vásároljon.

További híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!