Fáj a feje? Ne csodálkozzon!

2020. november 3. – 15:14

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedd kora délutánra kettészakadt az ország, míg az ország nyugati felében van, ahol 23 fokot is mutatnak a hőmérők (Felsőszölnök), a keleti országrészben néhol 9,5 fok van (Füzér).

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A napi melegrekord még nem dőlt meg, azt két éve Sarkadon mérték, akkor 24,4 fok volt november 3-án, írja az Időkép.

Ráadásul a melegfronti hatást szerdán egy érkező hidegfront váltja, sokfelé esővel. Kezdetben ismét sokfelé pára, sűrű köd lesz, északnyugatra viszont már hajnalban megérkezik a front, és a felerősödő széllel hamar kisöpri a ködöt, majd egyre több helyen elered az eső. Míg a Dunántúlon gyengül, a délutáni, esti órákban a főváros térségében és a középső tájakon erősödik a csapadékhullás, itt néhol 20 mm-nél több eső eshet. 11-17 fok között alakul a csúcshőmérséklet, keletre, délkeletre csak este ér el a front, így itt lesz a legmelegebb.

Csütörtökön eleinte még sokfelé eshet, délutánra az ország déli, délkeleti részére helyeződik át a csapadék, estére mindenhol megszűnik. Észak, északnyugat felől pedig ezzel egyidejűleg szakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Hajnalra 5-11 fokig hűl le a levegő, nappal 9-14 fok közötti értékeket mérhetünk. Péntektől naposabb, száraz, szélcsendesebb idő jön csípős reggelekkel, hajnali fagyokkal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!