Harmincötször szúrta meg a feleségét, életfogytiglant kapott egy hajdú-bihari férfi

2020. november 3. – 17:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék kedden azt a Hajdú-Bihar megyei férfit, aki 2018-ban késsel megölte a feleségét. Az ítélet nem jogerős, írja az MTI.

A vádlottat különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntett kísérletében és kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. Leghamarabb harminc év múlva engedhetik feltételes szabadságra.

A közlemény szerint a férfi a gyilkosság előtti négy évben folyamatosan hűtlenséggel vádolta feleségét, és egy idő után már bántalmazta is. Emiatt büntetőeljárás is indult a férjjel szemben, testi sértés kísérlete miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A férfi 2018 májusában egy féltékenységi vitában újra bántalmazni akarta a feleségét, de ezt az otthon tartózkodó fia megakadályozta. A nő átszaladt a közelben lakó másik fiához, ahová nemsokára a vádlott is követte. Egy tőrkéssel hasba akarta szúrni a fiút, akinek azonban sikerült kicsavarnia a tőrt az apja kezéből.

A gyilkosság napján, 2018. október 8-án a férj ismét vitatkozni kezdett a feleségével, majd az asztalról felkapott húsz centiméteres késsel többször megszúrta a nőt. A vádlott további 35 alkalommal szúrta meg a már földön fekvő áldozatot, aki a helyszínen meghalt.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, a bűncselekmény elkövetésekor felfüggesztett szabadságvesztés alatt állt, és azt is, hogy kapcsolati erőszakot is elkövetett. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy kevert személyiségzavarban szenved, amit igazságügyi szakértő állapított meg.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig téves jogi minősítés és enyhítés miatt fellebbezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!