Az Állami Számvevőszéktől kérte a Momentum, hogy vizsgálják Koncz Zsófia kampányköltéseit

2020. november 2. – 21:11

frissítve

Az Állami Számvevőszéktől kérte a Momentum, hogy vizsgálják Koncz Zsófia kampányköltéseit
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Momentum az Állami Számvevőszékhez fordult, hogy a hivatal ellenőrizze Koncz Zsófia, fideszes képviselő kampányköltéseit az időközi választásban. A párt elnöke szerint ugyanis egyértelműen jogszabálysértés történt, Koncz ugyanis szerint sokkal több pénzt költött kampányára a borsodi időközi választáson, mint lehetett volna: a törvényben meghatározott 5 millió forinthoz képest csak a Facebook-kampánya 5,6 millió forint volt, derül ki az RTL riportjából.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a riportban azt mondta, hogy ez egyértelmű szabálysértés volt, és a Facebook-kampány mellett még ott vannak a plakátok, az aktivisták díjazása és még egyéb költségek, amik növelik a már amúgy is magas összeget.

Az Állami Számvevőszék az RTL Klub megkeresésére azt válaszolta, a törvényi előírásnak megfelelően, a törvényes határidőn, azaz egy éven belül lefolytatják az ellenőrzést. Ha valóban megállapítható a jogszabálysértést, Koncznak a túllépett összeg kétszeresét kell befizetnie a költségvetésbe.

Koncz Zsófia hétfőn tette le a parlamenti esküjét, miután októberben fideszes színekben megnyerte a borsodi időközi választásokat.

Fotó: Kovács Tamás / MTI
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!