A rendőrség kiderítette, ki írt gyalázkodó cikket Szabó Tímeáról Zummer Fülöp álnéven

2020. október 30. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség azonosította és megnevezte azt az újságírót, aki Zummer Fülöp álnéven közölt cikket a Magyar Nemzetben A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése címmel. A hírt a Párbeszéd politikusa jelentette be Facebook-oldalán, ahol a rendőrségi végzést is közzétette, amely szerint Szikszai Péter, a Hír tv és az Echo tv korábbi vezérigazgatója volt a szerző.

Szabó Tímea az írás április 21-i megjelenése után feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, de a rendőrség megtalálta az elkövetőt, és becsületsértés vétségéért a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz utalta az ügyet.

A Fővárosi Törvényszék kedden első fokon kötelezte a Magyar Nemzetet, hogy 24 órán keresztül jól látható módon tegye közzé az online és a nyomtatott verzióban is, hogy megsértették Szabó személyiségi jogait, továbbá kötelezte az újságot az online cikk végleges eltávolítására. Ezen felül 1,3 millió forint sérelemdíjat is meg kell fizetnie a Mediaworksnek, írja a Media1.hu.

A politikus szerint az írás a legsötétebb náci időket idéző anyag volt, „az ilyen öncélú, az emberi minőséget támadó, gyalázkodó kijelentések kívül esnek a közéleti vita jogilag védett körén”.

A legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!