Csütörtöktől tovább tartanak nyitva a temetők Budapesten

2020. október 28. – 10:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A november 1-jén esedékes mindenszentek és a másnapi halottak napja miatt már csütörtöktől november 2-ig meghosszabbított nyitvatartással, reggel 7-től este 20 óráig várják a megemlékezőket a fővárosi temetők.

Az MTI híre szerint október 31-én nyitástól november 2-án zárásig tilos az autóforgalom a sírkertekben, kivétel ez alól a Rákoskeresztúri új köztemető, ahová ez idő alatt díjmentesen lehet behajtani. Itt kisbuszok segítik a közlekedést: a járművekre 8 óra és 17 óra között lehet felszállni.

A Budapesti Temetkezési Intézet tájékoztatása szerint csütörtöktől hétfőig a temetőirodák 8 órától 18 óráig tartanak nyitva, ezekben a járvány miatt a maszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező. Az ügyféltérben annyi ember tartózkodhat egyszerre, ahány aktív ügyfélpult áll rendelkezésre, azon kívül várakozva be kell tartani a másfél-két méteres távolságot. Közös megemlékezéseik elmaradnak a koronavírus-járvány miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ a temetők egyszerűbb megközelítésére egyes vonalakon már csütörtökön és pénteken több járatot indít. Szombaton és vasárnap a temetőket érintő vonalakon nagyobb járművek közlekednek, a járatok sűrűbben követik egymást, és rendkívüli temetői járatok is segítik a temetőkbe kilátogatókat.

Több vidéki városban, köztük Pécsen is megtartják a megemlékezéseket, és azok Debrecenben sem maradnak el.

>>>Kattintson ide, ha a legfrissebb híreink közül válogatna!<<<


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!