Több mint 55 millió forintnyi speedet találtak két férfinél Kőbányán

2020. október 28. – 15:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Autókban és autó alatt találtak közel 20 kiló kábítószert a nyomozók múlt hét végén Budapesten házkutatások során, vidéken pedig 100 kiló folyékony anyagra, feltehetően kénsavra akadtak a rendőrök. Ezekre a házkutatásokra a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azután vonultak ki, hogy arról értesültek: egy férfi speedet állít elő egy kőbányai lakásban, írja a Police.hu.

Az első címen október 24-én elfogták a a 44 éves R. Jenőt, akinél 43 gramm speedet, valamint metamfetamin-tartalmú kábítószer készítéshez alkalmas anyagokat találtak. A szemle során több mint 7 ezer euró, illetve több mint 1 millió forint került elő, valamint egy indítókulcs is, ami a közeli parkolóban álló egyik autót nyitotta. Ebben a nyomozók egy fekete bevásárló táskát találtak, amiben több mint 7 kilogramm por állagú speed volt.

Ezzel egy időben egy másik kőbányai helyszínen a férfi társát, a 48 éves S. Norbertet is elfogták a nyomozók, aki korábban R. Jenőtől több mint 11 kiló kábítószert átvett, majd autójával távozott. S. Norbert ezután, hogy megússza a lebukást, a kábítószert kidobta az autóból, ám ezt a nyomozók egy parkoló autó alatt megtalálták, miután elfogták a férfit. A rendőrök az elfogáskor az autót is átkutatták, amiben több mint 1 millió forintot találtak.

Később S. Norbert vidéki lakásán szintén kutatást tartottak, ahol egy műanyag kannában közel 100 kilogramm folyékony anyagot, feltehetően kénsavat találtak, ez a lefoglalt kábítószer előállításának egyik alapanyaga.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói S. Norbertet és R. Jenőt kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!