Újra a Fedél Nélkülben térnek vissza a négy éve bezárt Népszabadság szerzői

2020. október 22. – 14:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A négy éve egyik napról a másikra bezárt Népszabadság volt munkatársai nagy visszatérésekről írnak a Fedél Nélkülbe, a magyarországi otthontalanok lapjába. Ez a negyedik népszabadságos Fedél Nélkül.

2016-ban október 8-a, a Népszabadság bezárásának napja után több újság is felajánlotta, hogy publikációs felületet nyújtanak a szerkesztőség nélkül maradt újságíróknak szolidaritásuk jeléül. A magát otthontalannak érző szerkesztőség ekkor úgy döntött, az otthontalanok lapjával fog együttműködni, négy éve pedig meg is jelent az első népszabadságos Fedél Nélkül.

Fotó: Telex
Fotó: Telex

A hét csütörtökétől pedig kapható az ötödik is, miután hagyománnyá vált, hogy Gergely Márton szerkesztésében megjelenik a Népszabadság értékeit őrző lap. Az összeállítás Murányi Andrásnak, a lap utolsó főszerkesztőjének cikkével kezdődik, és egykori sportrovatos újságírók írásai is megjelennek benne, például Bruckner Gáboré, Hegyi Iváné, Jakab Józsefé vagy Pető Péteré. A szerzők között van még a lap egykori külpolitikai munkatársa, Nyilas Gergely is, aki a Népszabadság után az Indexhez került, majd ottani felmondása után jelenleg a Telex újságírójaként dolgozik.

Ahogy a rendes Fedél Nélkült, úgy a különkiadást is hajléktalanoktól lehet megvásárolni. A bevétel egészét az újságot áruló hajléktalanok kapják, akik a koronavírus-járvány miatt még az eddiginél is nehezebb helyzetbe kerültek. Aki nem tud vagy nem szeretne utcára menni a vásárlásért, az a Fedél Nélkült kiadó Menhely Alapítványnak küldött tetszőleges adományért cserébe postán is megkaphatja az új számot.

A Telex legfrissebb híreit itt találja

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!