Rendszeres áruszállító repülőjárat indul Kína és Magyarország között

2020. október 21. – 11:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Heti háromszor közlekedik mostantól Csengcsou és Budapest között egy új, rendszeres repülőjárat azért, hogy biztosítsa a Kína és Közép-Európa közötti áruforgalom gyors, hatékony és akadálytalan újraindítását. Ezt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára jelentette be azzal, hogy az első gép már meg is érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A járatok nemcsak az egészségügyi, a járvány elleni védekezést szolgáló beszerzéseket könnyíthetik meg, hanem a magyar termékek ázsiai piacokra való kijutását is segíthetik – idézte az MTI az államtitkárt, aki azt mondta, kész és félkész termékeket is szállítanak majd. A járatokat a kínai és kelet-közép-európai kereskedelem fejlesztésével és elősegítésével elsődleges feladataként foglalkozó CECZ cégcsoport tagja, az UTA közlekedteti. A társaság a kínai Hainan Airlinestól bérel egy 40 tonnás kapacitású Airbus A330-300 repülőgépet.

A légi járat 2020 októberétől 2021 végéig alapesetben heti három alkalommal közlekedik. A heti járatok száma november elejétől január végéig négyre nő. A teljes időszak alatt várhatóan mintegy 170 repülőgép fordul majd meg Kína és Magyarország között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!