A szűk biatorbágyi főutcán át vezetne a Budapest–Balaton kerékpárút, ami ellen sokan tiltakoznak

2020. október 21. – 07:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Biatorbágyon is átvezetne a Budapest–Balaton (BUBA) kerékpárút, de ennek nem mindenki örül. A 24.hu cikke szerint a nagyon forgalmas, de szűk főutcába fogják bezsúfolni a kétsávos bicikliutat, ami ellen tiltakoznak a helyi civilek. „Nem ide BUBA” néven Facebook-csoportot hoztak létre, itt érvelnek a beruházás ellen.

Azt állítják, hogy az önkormányzat elhallgatta a pontos tervdokumentációt és a várható következményeket. A belvárosi nyomvonal ellenzői azt tartják a legnagyobb problémának, hogy a kerékpárút kiépítésére néhol olyan kevés hely van, hogy a szabványos szélességtől el kell térni, így viszont két, egymással szemben érkező bringás nem fér el biztonságosan. Balesetveszélyesek lennének a kapukiállók és a nehezen belátható kereszteződések is.

A 110 kilométeres BUBA átadását 2019 nyarára jósolták. A kivitelezésért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-nél azonban másként alakultak a dolgok, 2019 decemberére csak a közbeszerzést tudták lezárni a Budaörs és Székesfehérvár közötti szakaszokra. A befejezésre most 2022 a céldátum.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass