Kiderült, kik aktuálisan a legnépszerűbb ellenzéki politikusok

2020. október 21. – 17:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Medián október elején készített felmérést arról, hogy kik a legnépszerűbb ellenzéki politikusok a szavazókorú népesség körében, írta meg a hvg360.

A megkérdezettek között nemcsak ellenzéki, hanem kormánypárti szavazók is bekerültek a reprezentatív mintába. A legnépszerűbbek között pedig van olyan politikus is, aki nem tartozik egy párthoz sem.

Ez alapján a legnépszerűbbek között Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szerepelnek, őket a szavazókorú népesség egyharmada gondolja alkalmasnak „fontos politikai szerepre”. Őket követik Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők, illetve pártpolitikusok közül a jobbikos Jakab Péter, a DK-s Dobrev Klára és a Momentumos Donáth Anna. A felmérés alapján ők 25%-nál magasabb népszerűségnek örvendenek.

A középmezőny alján szerepel a Mi Hazánk mozgalom elnöke, Toroczkai László, akitől többen elvitatják az „ellenzéki” jelzőt. Toroczkai megelőzi a DK elnökét, Gyurcsány Ferencet, illetve az MSZP társelnökét, Tóth Bertalant is.

A legkevésbé népszerű ellenzéki politikusok között szerepel a nemrég alapított Volner Párt névadója, a volt jobbikos Volner János, és az ex-MSZP-s Szanyi Tibor pártja, az ISZOM első emberei.

Forrás: Medián
Forrás: Medián

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!