Kiadta a külügyminisztérium, idén hányszor és hova repült Szijjártó a rendőrségi helikopterrel

2020. október 20. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közérdekű adatigényléssel fordult a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy megtudja, hány alkalommal és milyen céllal használta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a rendőrségi helikoptert.

A válaszból kiderül, hogy Szijjártó összesen hét alkalommal használta a VIP rendőrségi helikoptert:

  • Áprilisban a letenyei határátkelőhöz utazott, hogy a horvát külügyminiszterrel tárgyaljon.
  • Májusban egyszer a röszkei határátkelőhöz ment egyebek mellett Szerbia európai integrációs miniszterével beszélni, másodszor a rédicsi határátkelőhöz, Szlovénia külügyminiszterével tárgyalni.
  • Júliusban ismét kétszer használta a helikoptert: egyszer Szekszárdra utazott egy beruházás-bejelentés és Tolna megyei vállalatvezetőkkel történő tárgyalás miatt, a hónap végén pedig Kecskemétre ment hasonló okból, helyi vállalatvezetőkkel is tárgyalni.
  • Szeptemberben is kétszer utazott: egyszer a nagykereki határátkelőhöz, hogy többek között Románia külügyminiszterével tárgyaljon, egyszer pedig Záhonyba ment, ahol mások mellett Ukrajna külügyminiszterével találkozott.

Megemlítik azt is, hogy

Dunakeszi repülőterén kétszer került sor érkezésre, melyet további programok követtek.

Hadházy a Facebook-bejegyzésében azt írta: „A Külügyminisztérium beismerte: Szijjártót idén kétszer vitte HAZA a rendőrségi VIP helikopter Dunakeszire. Ez pont kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne.”

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!