Laár András elképedt, amikor meglátta Besenyő Pista bácsit a Párbeszéd plakátján

2020. október 20. – 08:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 2020. 10. 20. 9:59-kor:

A Párbeszéd Magyarország a Facebookon reagált Laár András posztjára. Azt írják: „Hétfő este közzétett posztunkhoz – reagálva Müller Cecília kijelentésére, amely szerint nem kell maszk az iskolákban – ”Besenyő Pista bácsi„-illusztrációt használtunk. Ez rossz döntés volt, a posztot töröltük. A figurát megszemélyesítő művésztől, Laár Andrástól elnézést kérünk!”

Frissítés 16:48-kor: Laár András később erre reagálva kiírta a Facebookjára, hogy „a plakát-mizéria szerencsésen lecsengett.” A posztot törölték, és a párt elnöke telefonon kért tőle elnézést.

Korábban írtuk:

„Kedves Barátaim! Egészen elképedtem, amikor megláttam ezt a plakátot, amit a Párbeszéd Magyarországért párt jelentetett meg politikai üzenettel” – írja Facebook-oldalán Laár András arra az online plakátra reagálva, amin Müller Cecília mellett Laár jól ismert karaktere, Besenyő Pista bácsi látható, és ami mellé a párt az operatív törzset kritizáló szöveget tett közzé.

Laár azt írja, tőle nem kértek engedélyt képmása felhasználásához, így meglátása szerint személyiségi és szerzői jogai is sérültek. „Meg vagyok döbbenve, hogy ilyet manapság meg lehet tenni. Nekem eszembe se jutna egy ismert ember képét a megkérdezése nélkül ilyen kontextusba helyezni” – idézte a Blikk a humoristát.

Mint írja, mindig törekedett arra, hogy kimaradjon a politikai vitákból, mert nem politikus, és nem is hisz a politikai megoldásokban. „A jobb- és baloldal jelenlegi szembenállását, egymás elleni 'élet-halál' harcát természetellenesnek tartom, hiszen az ember, mint lény, úgy teljes, hogy jobbkeze és balkeze is van, és ezek a kezek egymás segítésére vannak teremtve, nem pedig egymás elleni küzdelemre. A politika színterén is ezt az együttműködést várnám el mindkét oldaltól. Mivel ennek a fordítottja valósul meg a valóságban, maga a politika, mint módszer vált hiteltelenné számomra. Ezért érint nagyon kínosan, ha politikai ügyekhez próbálnak engem hozzáragasztani.”

Megjegyzi, hogy sosem állt be egyik táborba sem, nem adta sem saját nevét, sem a karaktereit egyik oldal mellé. „A maszkviseléssel kapcsolatban egyébként szabálykövető vagyok, szerintem jó, ha védjük magunkat, és embertársainkat a maszk segítségével, ugyanakkor megértem azokat is, akik lázadnak a maszk ellen, hiszen kényelmetlen. Ez a személyes álláspontom.” Hozzátette, nem örül, hogy a maszkvitába belerángatták a megkérdezése nélkül.

A Párbeszéd Magyarország időközben már eltávolította a Facebookról a problémás bejegyzést, megkeresésünkre pedig később ígértek választ.

>>> A Telex további friss cikkeiért pedig kattintsanak ide <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!