Több mint negyven malacot és bárányt loptak a járvány alatt Kaposváron

2020. október 19. – 08:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek hét férfi ellen, mert közel 1,5 millió forint értékű jószágot loptak a járvány első hulláma alatt – álla a Somogy Megyei Főügyészség közleményében. A vádlottak ki akarták használni, hogy a járvány első hulláma alatt megnövekedett az élelmiszer iránti kereslet.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Először március elején csaptak le egy Kaposvár környékén található telephelyre, ahol juhokat tartottak. Innen 8 vágósúlyú bárányt és 150 kiló tápot loptak el, ezzel több mint 200 ezer forint kárt okoztak. Szintén március közepén már egy Juta melletti sertéstelepet vettek célba, innen két autóval 20 darab malacot loptak el.

Nem bonyolították túl, az állatokat egyesével, kézről kézre adogatták ki az istállóból.

A lopott állatokat az egyik elkövető tanyájára szállították Fotó: Kaposvári Járási Ügyészség
A lopott állatokat az egyik elkövető tanyájára szállították Fotó: Kaposvári Járási Ügyészség

A kár itt már 600 ezer forint volt. A harmadik akció nem volt ilyen sikeres, áprilisban egy gazdától 15 malacot loptak közel 500 ezer forint értékben.

A kaposvári nyomozók végül azonosították az elkövetőket. Először a 44 éves, korábban hasonló bűncselekmény miatt már elítélt vezetőt fogták el, majd a járásbíróság elrendelte a maradék hat elkövető letartóztatását is.

Az állatok egy részét már eladták, a rendőrség 18-at tudott visszajuttatni a gazdájához. A Kaposvári Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra, míg a további vádlottak esetében többségében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!