Garancsi István biztonsági cégét illegális foglalkoztatáson kapta a NAV

2020. október 19. – 09:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Illegális foglalkoztatáson kapott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy olyan biztonsági céget, amely az Orbán Viktor miniszterelnökkel kötélbarátságban álló Garancsi István üzletember érdekeltségébe tartozik” – írja a 24.hu. Mindez a NAV több mint ötezer jogsértő adózó névsorát tartalmazó közzétételi listájából derült ki.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

A Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt.-t még tavaly nyáron érték tetten, a cég elleni határozat pedig 2019 végén lett nyilvános. A vállalat annak a háromtagú cégcsoportnak tagja, amely az egész magyar készpénzforgalom felett vette át az irányítást. A G7 közölt 2017-ben erről egy nagyobb anyagot.

A be nem jelentett foglalkoztatás a cégcsoportra nézve többek között azért kínos, mert „az 580 millió forint jegyzett tőkével rendelkező Criterion Biztonsági Szolgáltatások Zrt. az elmúlt években átlagosan több mint ötmilliárd forint árbevételre tett szert, ebből az utolsó évben 325 millió forint profitot termelt, magyarán nem küzd pénzügyi gondokkal” – írja a lap. És hozzáteszi, a cég ráadásul „NATO beszállításra alkalmas” minősítéssel rendelkezik.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy hány alkalmazott volt törvénytelenül alkalmazva a cégnél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!