A DK mégsem akar népszavazást az ingyenes tesztelésről

2020. október 19. – 18:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány héttel ezelőtt a Demokratikus Koalíció népszavazást kezdeményezett arról, hogy bárki ingyenesen letesztelhesse magát koronavírusra Magyarországon. A párt szerint a„ Nemzeti Választási Bizottság elképesztő, tarthatatlan indokokkal utasította el kezdeményezésünket, kétséget sem hagyva afelől, hogy alapos fellebezésünket követően a Kúria jóváhagyná a népszavazás megtartását”.

Mostani közleményükben ugyanakkor bejelentették, hogy nem fellebbeznek, elállnak a kezdeményezéstől. „Látva, hogy a mögöttünk hagyott héten a járvány magyarországi terjedése az igazolt fertőzöttek számától kezdve a lélegeztetőgépen lévőkön át az elhunytak számáig minden rekordot megdöntött”, a párt úgy határozott, hogy ez a felelős döntés. Hozzátették: álláspontjuk változatlan, továbbra is a tesztelés ingyenessé tételét követelik a kormánytól.

A helyzet tragikuma éppen az, hogy ugyanazért nem merjük vállalni kezdeményezésünk jövőbeni járványügyi kockázatait és azért állunk el tőle, mint amiért fontos lenne elérnünk, hogy mindenki számára ingyenes legyen a tesztelés. Ennek felelősségét és terhét azonban már az ingyenes teszteket visszatartó kormánynak kell viselnie

– írta a párt.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!