Akár a darnózseli hentes testvére ellen is eljárás indulhat

2020. október 19. – 10:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Hat év után múlt héten született jogerős ítélet a darnózseli hentes ügyében: N. János 21 év fegyházat kapott előre kitervelt emberölés miatt. A Bors hétfőn, az áldozat családjának jogi képviselőjére hivatkozva azt írta, hogy az üggyel összefüggésben akár még újabb eljárás is indulhat – N. János nővére ellen.

„Közvetlen családtagként jogosult lett volna megtagadni a vallomást, erre figyelmeztették is, de ő kétszer sem élt ezzel a jogával. […] Az elítéltnek két nem fogadott hívása volt a testvérétől az elkövetés idején. A cellainformációkból kiderült, hogy nem egy helyen tartózkodtak, de a testvére többször is azt állította, hogy N. János abban az időben nála volt” – mondta a lapnak dr. Gál András, és hozzátette, erre szóban és írásban is felhívta a figyelmet, így hamis tanúzás miatt akár eljárás is indulhat N. János testvére ellen. Ennek büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés.

A lap azt is írja, hogy N. János gyereke is hamisan tanúzhatott, mert azt állította, már otthon volt az apja, amikor ő hazaért. Ezzel szemben hétszer hívta telefonon, és kiderült, hogy az apja csak 11 előtt ért haza. A gyerek a meghallgatása idején azonban 12 éves volt, ezért nem vonják felelősségre, írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!