Nem engedik Hadházynak és Szélnek, hogy idén is megnézzék a nemzeti konzultációs íveket

2020. október 19. – 10:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány évek óta folytat úgynevezett nemzeti konzultációt, most éppen a koronavírusról tette. Hadházy Ákos és Szél Bernadett szerette volna megnézni ezeket a konzultációs íveket, ám a Rogán vezette minisztérium válaszában ezt tőlük megtagadta, hosszan érvelve 2017-tel, derült ki Szél Bernadett Facebook-posztjából, illetve az oda feltöltött minisztériumi válaszból.

De mi is történt 2017-ben? Abban az évben a Soros-tervről konzultált a kormány, és a bemondott nagy számok után a két fent nevezett képviselő próbált utánanézni annak, hogyan kezelik ezeket az íveket, és hogy mennyire valósak azok a számok. A képviselők nagy küzdelem árán végül percekre juthattak be a helyiségekbe. És innen egy komoly csata zajlott: Hadházy arra jutott akkor, hogy 99%, hogy a kormány által bemondott számok nem stimmelnek, a kormány feljelentést tett, és azzal vádolták Hadházyékat, hogy hazudnak. A feljelentésről, annak állásáról egyelőre semmilyen információ nincs.

A képviselők idén, a friss konzultációnál újból szerették volna megnézni, hogyan kezelik az íveket, a Miniszterelnöki Kabinetiroda azonban ezt megtagadta tőlük. A levélben azt írják, 2017-ben Hadházy Ákos lehetőséget kapott az ívek megnézésére, és bár előzetes jelzés nélkül csatlakozott hozzá Szél Bernadett, ők mégis beengedték őket. És bár szerintük részletes tájékoztatást kaptak, Hadházy mégis valótlanságokat állított. Ráadásul engedély nélkül készített hangfelvételeket, amiket megvágva adott közre.

Így végül arra jutottak, hogy az írásbeli válasszal eleget tesz a minisztérium a kötelességének, nem kell, hogy Szélék személyesen jelenjenek meg az íveknél. Azt írták, írásos formában tájékoztatják őket, majd egy olyan linket mellékeltek, ami 404-es hibaüzenetre mutat.

Szél Bernadett szerint két tanulság van:

„- Köszönjük, akkor talán többet ne merjék azt mondani, hogy milliószám küldik vissza az emberek az íveket. Miután 2017-ben üres dobozokat mutogattak, most lett volna a lehetőség, hogy bizonyítsanak. Nem merték bevállalni.

– Ahol propaganda van, ott az embereknek nincs hangja és amíg propaganda van, addig nincsenek szabad és tisztességes választások. Minden létező módon küzdenünk kell ellene. Mi ehhez tartjuk magunkat, ezért gyűjtöttük nyáron az íveket, ezért megyünk a Kunigundába, és ezért akartuk látni az íveket is — és itt és most megint hazugságon értük a kormányt. Nincs vége, megyünk tovább!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!