Apad a Sajó, a Bódva és a Hernád

2020. október 18. – 14:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Sajó-Bódva-Hernád vízrendszeren a felső és a középső szakaszokon már mindenhol lassú apadás kezdődött, a vízgyűjtő területeken nem kell újabb csapadékra számítani a jövő héten – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) vasárnap az MTI-vel.

A Sajó Sajópüspökinél csütörtök reggel tetőzött, Sajószentpéternél és Felsőzsolcánál pénteken este. A folyó alsó szakasza a Hernád torkolata alatt a Hernádon érkező árhullám miatt még lassan árad. A Hernád Hidasnémetinél csütörtök este tetőzött, Gesztelynél szombaton késő este, azóta apad a folyó.

Fotó: Olvasónk: Tamás Attila / DroneAir / Telex
Fotó: Olvasónk: Tamás Attila / DroneAir / Telex

A Bódván Hidvégardónál csütörtök reggel következett be a tetőzés, Szendrő szombati, hosszan elhúzódó tetőzése után este megindult a lassú apadás. Az Ipoly Ipolytarnócnál csütörtök délben tetőzött. Nógrádszakálnál szombaton éjjel egy újabb kisebb, az I. fokú szinttől elmaradó tetőzés alakult ki 310 centiméterrel, vasárnap reggel 269 centimétert mértek. A tájékoztatás szerint a Bodrogon kisebb vízszintemelkedés várható, amely azonban elmarad az I. fok szintjétől.

A napokban több településen is nehézségeket okoznak a medrüket elhagyó folyók, Hernádszentandrást korábban elzárta a víz a külvilágtól, a Sajó áradása miatt pedig lezárták a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakaszát. A Sajólád és Bőcs közötti útszakaszt vasárnap hajnalban le kellett zárni, a forgalmat az Alsózsolca-Felsőzsolca-Gesztely-Hernádnémeti útvonalra terelték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!