Már nincs elzárva a külvilágtól Hernádszentandrás

2020. október 17. – 18:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délután megnyitották a Hernádszentandrás és Ináncs közti utat, amelyet a Hernád megáradása miatt kellett korábban lezárni, írja az MTI a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlésére hivatkozva. Az áradás miatt Hernádszentandrás péntek hajnal óta el volt vágva a külvilágtól. Pere felől viszont továbbra sem megközelíthető a település. Emellett érvényben van a Novajidrány és a Vizsoly közötti útzár is, itt Encs vagy Gönc felé kerülhetnek az autósok.

A Sajó magas vízállása miatt korábban lezárt sajógalgóci bekötőutat is megnyitották már a közlekedők előtt.

Ugyanakkor a Hernád áradása miatt továbbra is le van zárva a Kiskinizs és Hernádkércs közötti összekötő út, Kiskinizst a folyó elzárta a külvilágtól. Bár a két település közti útnak már csak mintegy kétszáz méteres szakasza van víz alatt, a Magyar Közút arra figyelmeztet, hogy senki ne próbáljon meg rajta autóval áthajtani.

Szombat kora reggel óta Sajólád és Bőcs között is lezárták az összekötő utat, illetve Halmaj és Abaújszántó közt sem közlekedhetnek az autósok. Utóbbi települések Szikszón, Ongán és Megyaszón keresztül érhetők el.

A Sajó áradása miatt továbbra is le van zárva a Putnokról Sajóvelezdre vezető út egy szakasza, valamint nem járható a 26-os főútról a Sajókazára vezető összekötő út sem, ott Múcsony felé kell kerülniük a közlekedőknek. Ugyancsak le van zárva a Muhi és Köröm közötti út, és az áradás miatt a komp sem közlekedik a két település közt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!