Simonka kilincsére bilincset akasztott egy jobbikos, de valaki kötelet is hagyott a bejáratnál

2020. október 16. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Biztos jó heccnek tűnt az ajtónkra akasztófás hurkos kötelet akasztani, a kilincsre pedig bilincset, de legalább a gyerekeimre tekintettel lehetnétek! Mocskos, gyáva férgek vagytok! Remélem, a rendőrök hamarább fülön csípnek! Tudom, hogy provokálni akartok, de meg ne próbáljatok még egyszer a családom közelébe merészkedni, mert pontosan azt fogom tenni a védelmükben, mint minden családapa: MINDENT és BÁRMIT!”

– írta ki szerdán Facebook-oldalára Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, aki ellen költségvetési csalás vádjával folyik bírósági eljárás. A politikus a Blikknek elmondta, hogy a felesége és ötéves kislánya vette észre a bilincset, amikor hazaértek szerda délben. Végül zaklatás miatt tett feljelentést, a rendőrség pedig ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A Telex legfrissebb híreit ide kattintva találja.

Másnap, csütörtökön viszont már ki is derült, honnan került a bilincs arra a kilincsre. Stummer János jobbikos politikus posztolt a Facebookon egy fotót, amint Simonka háza előtt áll, és éppen akasztja a kilincsre a bilincset. A képhez azt írta:

„Ezt a bilincset most csak így itthagyom Simonka György újkígyósi házának kapuján. A miheztartás végett. Lehet, hogy most még kesztyűs kézzel bánik majd vele Polt Péter és a Fidesz-maffia, de 2022-től börtön vár rá és az összes politikusbűnözőre is, akik tönkretették a hazánkat!”

Jobbik / Facebook – részlet
Jobbik / Facebook – részlet

A Jobbikos politikus a Blikknek elmondta, a kötélhez semmi köze, ő csak a bilincset tette az ajtóra. Hozzátette: „Szeretném leszögezni, hogy Simonka György családját senki nem fenyegeti, elég, ha szerettei őszintén szégyellik a családfőt, bántani nem akarja őket senki.”

Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség még 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. A fideszes politikus mentelmi jogát 2018-ban függesztette fel a parlament, az pedig, hogy egyáltalán nyomozás folyik ilyen ügyben 2016-ban derült ki. A Magyar Narancs értesülései szerint a vádiratban 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek a megvádolt politikusra.

A vádirat szerint Simonka és társai jogellenes módon akarták megszerezni a zöldség-gyümölcs termelői csoportoknak és a termelői szervezeteknek kiírt uniós és hazai pályázati támogatásokat. Az ügyészség korábban azt írta, Simonka tudta, hogy jelentős mértékű pályázati pénzek nyílnak meg 2009 végén, és emiatt olyan személyi kört épített fel, amellyel a döntéshozókat megtévesztette, hogy csoportok egymással összehangoltan szerezzenek meg minél több vissza nem térítendő támogatást. A 2020 januári előkészítő ülésen a 33 vádlott közül 8 vádlott beismerte a bűnösségét, négyen egyezséget is kötöttek az ügyészséggel.

Simonka mindvégig tagadta, hogy törvénysértést követett volna el, sőt, a Magyar Narancs szeptemberi beszámolója szerint a fideszes politikus arról beszélt egy medgyesbodzási testületi ülésen, hogy a vádirat nullás, és az ügyészek, akik azt összehozták „azóta mind ki vannak rúgva”. A Legfőbb Ügyészség először cáfolta a fideszes politikus erős kijelentéseit: a vádiratot előkészítő ügyészek közül senkit nem rúgtak ki, az ügy miatt egyiküknek sem szűnt meg az állása, a vádiratot pedig a bíróság az előkészítő ülésen törvényesnek találta – jelezték az RTL-nek szeptember 8-án. Aztán Hadházy Ákos konkrétabb kérdései után kiderült, a simonkás büntetőeljárással kapcsolatba kerülő ügyészekből két ügyész szolgálati viszonya közös megegyezéssel szűnt meg, egyet pedig Polt áthelyezett volna, de az ügyész inkább önként távozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!