Október 22-én adják át az M3-as metró felújított szakaszát

2020. október 15. – 19:44

frissítve

Október 22-én adják át az M3-as metró felújított szakaszát
Fotó: Horváth Bence/BKV Zrt.

Másolás

Vágólapra másolva

Október 22-én, 17 órakor adják át az M3-as metró felújított, Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti déli szakaszát, írja csütörtöki közleményben a Budapesti Közlekedési Központ. A szóban forgó szakasz rekonstrukciója 2019 áprilisban kezdődött, és a Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget állomásokat érintette.

A felújítás során megújultak az alagúti terek, a pályahálózat, a vasúti és a biztonsági berendezések, a tájékoztató elemek és a metróvonal elektronikai hálózata is. Mint írják, az állomások letisztult és modern látványvilágot kaptak, kényelmesebbek és biztonságosabb lettek. A felújított állomásokról képeket is közölt a BKK.

Pöttyös utcai állomás Fotó: Horváth Bence/BKV Zrt.
Pöttyös utcai állomás Fotó: Horváth Bence/BKV Zrt.

Akadálymentesítés szempontjából még nincsenek készen az állomások, ezek a munkálatok 2021 végére fejeződnek be. A Határ út és Népliget állomáson már elkészültek a felvonóbeépítések és hamarosan az utasok számára is elérhetővé válnak, a Pöttyös utca és az Ecseri út állomáson pedig jelenleg is tartanak az előkészítő munkálatok.

Az átadást követően az M3-as metró teljes vonalon közlekedik, a középső szakaszon lezárt állomásokon (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák) azonban továbbra sem áll meg: ezek az állomások változatlanul a felszíni járatokkal, illetve a Népliget és a Kálvin tér között közlekedő M30-as állomáspótló busszal közelíthetők meg. Az M3-as metróvonal rekonstrukciója a középső szakaszon folytatódik majd, ennek részleteiről később ad tájékoztatást a BKK és a BKV.

(Borítókép: a felújított Határ úti állomás)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!