A szomszéd vette észre a letakart, de még füstölgő hamvakat Dánszentmiklóson

2020. október 14. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ágyából rángatták ki, álmában kezdték verni, majd a végtagjainál és a fejénél fogva felkötözték egy fa ágára, tovább verték, végül magára hagyták meghalni azt a férfit, akinek a halála miatt most három ember ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség.

Az ügyészség szerdai közleménye számol be a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésről, amelynek vádlottja két férfi és egy nő. A férfiak testvérek, a nő pedig egyikük élettársa.

Ide kattintva olvashatóak a Telex legfrissebb hírei.

A testvérpár egyik tagja közös albérletben élt az áldozattal Dánszentmiklóson. A lakótársak 2019. június 15-én összeszólalkoztak az albérletben, a később megölt férfi a vitában egy kést is elővett. Ezt aznap este egy családi rendezvényen, már ittas állapotban tudta meg a testvérpár másik tagja, aki úgy döntött, hogy számonkéri a testvérét késsel fenyegető lakótársat. Vele tartott fivére is.

A dánszentmiklósi albérletben a lakótárs már aludt, az ágyából rángatta ki a felbőszült testvér, és egyből ütni kezdte a testét és a fejét is. Ezután hiába riadt fel, védekezni már nem tudott, így a bántalmazója kihúzta az udvarra, ahol hosszú ideig tovább verte, majd a kezeit, lábait és a fejét bálamadzaggal felkötötte az udvaron lévő egyik fa ágára, és tovább ütötte.

A másik testvér, aki látta a bántalmazást, eközben a házban maradt, és ivott. Végül a két testvér együtt tért vissza a családi rendezvényre, ahonnan korábban eljöttek, magára hagyva az akkor még lélegző, kikötött lakótársat.

Azt, hogy a megvert és kikötözött férfi nem él, másnap délelőtt vették észre a testvérek. Ekkor levágták a testét a fáról, majd egyikük élettársa segítségével megpróbálták elégetni a testet, hogy eltüntessék a bűncselekmény nyomait. Az elszenesedett testet azután egy takaróval fedték le, majd eltávoztak. A füstölgő takaróra az egyik szomszéd figyelt fel, ő hívta a rendőröket.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség a bántalmazó ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, a másik férfi ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette, az élettárs ellen pedig szintén emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat.