A szomszéd vette észre a letakart, de még füstölgő hamvakat Dánszentmiklóson

2020. október 14. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ágyából rángatták ki, álmában kezdték verni, majd a végtagjainál és a fejénél fogva felkötözték egy fa ágára, tovább verték, végül magára hagyták meghalni azt a férfit, akinek a halála miatt most három ember ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség.

Az ügyészség szerdai közleménye számol be a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésről, amelynek vádlottja két férfi és egy nő. A férfiak testvérek, a nő pedig egyikük élettársa.

Ide kattintva olvashatóak a Telex legfrissebb hírei.

A testvérpár egyik tagja közös albérletben élt az áldozattal Dánszentmiklóson. A lakótársak 2019. június 15-én összeszólalkoztak az albérletben, a később megölt férfi a vitában egy kést is elővett. Ezt aznap este egy családi rendezvényen, már ittas állapotban tudta meg a testvérpár másik tagja, aki úgy döntött, hogy számonkéri a testvérét késsel fenyegető lakótársat. Vele tartott fivére is.

A dánszentmiklósi albérletben a lakótárs már aludt, az ágyából rángatta ki a felbőszült testvér, és egyből ütni kezdte a testét és a fejét is. Ezután hiába riadt fel, védekezni már nem tudott, így a bántalmazója kihúzta az udvarra, ahol hosszú ideig tovább verte, majd a kezeit, lábait és a fejét bálamadzaggal felkötötte az udvaron lévő egyik fa ágára, és tovább ütötte.

A másik testvér, aki látta a bántalmazást, eközben a házban maradt, és ivott. Végül a két testvér együtt tért vissza a családi rendezvényre, ahonnan korábban eljöttek, magára hagyva az akkor még lélegző, kikötött lakótársat.

Azt, hogy a megvert és kikötözött férfi nem él, másnap délelőtt vették észre a testvérek. Ekkor levágták a testét a fáról, majd egyikük élettársa segítségével megpróbálták elégetni a testet, hogy eltüntessék a bűncselekmény nyomait. Az elszenesedett testet azután egy takaróval fedték le, majd eltávoztak. A füstölgő takaróra az egyik szomszéd figyelt fel, ő hívta a rendőröket.

Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség a bántalmazó ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, a másik férfi ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette, az élettárs ellen pedig szintén emberöléssel kapcsolatos bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!