Poloskát találtak a hivatalban, feloszlatta magát a képviselő-testület Gyúrón

2020. október 14. – 14:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feloszlásáról döntött a Fejér megyei Gyúró képviselő-testülete – tájékoztatott Horváth Gyula független polgármester szerdán, a község hivatalos honlapján. Mint írta, a négy képviselő, Áldott Bálint, Baranyai Tamás, Fülöp Attila és Szabó György független képviselők együtt kezdeményezték a hattagú képviselő-testület feloszlását.

A Váli Közös Önkormányzati Hivatal gyúrói kirendeltségének vezetője, Müller Gábor az MTI megkeresésére megerősítette, hogy feloszlott a testület, hozzátéve, a képviselők négy igen és egy tartózkodás mellett szavazták meg az előterjesztést.

A polgármester kedden Gyúró hivatalos honlapján adott tájékoztatást arról, hogy szeptember 30-án a rendőrség átvizsgálta a polgármesteri hivatalt, ahol lehallgatásra alkalmas készüléket találtak. Erről a múlt héten az RTL Klub Híradója számolt be: értesüléseik szerint a lehallgatókészülékben egy SIM-kártya volt, ami az adatokat egy mobiltelefonra továbbította. A csatorna szerint a faluban azt beszélték, hogy egy vezető tisztségviselő telefonjára érkeztek az adatok.

A Telex legfrissebb híreit itt találja. Kattintson!

Azt írta, tiltott adatszerzés gyanúja miatt folyik nyomozás ismeretlen tettes ellen, és az ügynek ebben a szakaszában további nyilatkozattételre nem jogosult. Az MTI érdeklődésére Sebestyén Mária, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy nyomozást folytatnak tiltott adatszerzés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!