Legalább 700 ezer embernek nincs háziorvosa Magyarországon

2020. október 12. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Jelenleg 562 családorvosi praxis vár gazdára Magyarországon, emiatt 700 ezernél is magasabbra tehető azoknak az embereknek a száma, akiknek nincs ma háziorvosuk – számolt be az ATV Híradó a számokról vasárnap Komáromi Zoltán, a DK egészségpolitikusára hivatkozva. Példaként hozták a Baranya megyei Ibafát, ahol 15 éve nincs háziorvos, és Dióskált, ahol hasonló a helyzet, de a Jász- Nagykun Szolnok megyei Tiszabőn sem találnak orvost 2004 óta. Komáromi szerint egy év alatt több mint 20 százalékkal emelkedett a a betöltetlen praxisok száma.

Orbán Viktor múlt hét szombaton, egy Facebook-videóban jelentette be, hogy ún. háziorvosi praxisközösséget szeretnének létrehozni, céljuk pedig, hogy üres praxis Magyarországon ne legyen, és a helyi ellátás színvonala emelkedjen.

A Háziorvosok Online Szervezetének alapítója az ATV-nek azt mondta: újra vonzóvá kell tenni a háziorvosi szakmát. Ehhez meg kell teremteni a szükséges anyagi és szakmai feltételeket. Szerinte a praxisközösség egy előremutató szakmai irány, amit támogatnak ugyan, de csak opcionálisan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!