Erős szél, kiadós eső és lehűlés vár ránk a héten

2020. október 12. – 05:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a hétfő önmagában nem lenne elég, az előrejelzések szerint egész héten többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen jelentősebb mennyiségű csapadék is várható.

Sokfelé jelentősebb mennyiségű csapadék várható a következő napokban, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ide kattintva olvashatóak a Telex legfrissebb hírei.

Hétfőn reggel, kora délelőtt a Dunántúlon lehet nagyobb eső, zápor, de a középső és keleti megyékben is várható, szintén intenzívebb csapadék. A legkevesebb mennyiség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén, a legtöbb a középső országrészben valószínű. A Dunántúlon időnként viharossá fokozódik majd a szél.

A leghidegebb órákban 4–13 fok lesz. Napközben a Dunántúlon 7–13, keleten 13–22 fokig melegszik a levegő. Késő estére 6 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden sokfelé várható kiadós eső, zápor. A legtöbb csapadék az ország középső harmadában hullhat. A szél erős, az Észak-Dunántúlon viharos is lehet. A minimum-hőmérséklet 6–14, a maximum-hőmérséklet többnyire 7–14 fok között valószínű, de északkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Szerdán eleinte az ország északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső, majd a nap második felében ott is megszűnik a csapadék. A szél napközben sokfelé lesz erős, estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 1–8 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A legmagasabb hőmérséklet általában 11–17 fok között alakul.

Csütörtökön délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és a déli, délutáni óráktól egyre többfelé valószínű eső, záporeső. Több helyen lehet erős a szél. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között, a maximum-hőmérséklet 12–20 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb.

Pénteken és szombaton elszórtan várható kisebb eső, záporeső. Pénteken a leghidegebb órákban 5–12, szombaton 3–9 fok lehet. Pénteken napközben 11–17, szombaton 9–14 fokig melegszik a levegő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!