Bemutatták a hat hete született oroszlánokat Nyíregyházán

2020. október 9. – 15:13

frissítve

Bemutatták a hat hete született oroszlánokat Nyíregyházán

Másolás

Vágólapra másolva

Hat hete négy oroszlán, két hím és két nőstény született a Nyíregyházi Állatparkban, akiket pénteken mutattak be a közönségnek. A kis oroszlánok vakon és foltos bundával 1,5 kilósan születtek, és szépen gyarapodnak, most 5-7 kilósak. Három hónaposan elkezdik majd kóstolgatni a húst is, de hat hónapos korukig az anyatej lesz a fő táplálékuk, olvasható az állatpark közleményében. Az oroszlánok átestek egy állatorvosi vizsgálaton is, ahol megkapták a szükséges oltásokat.

Az oroszlán az egyetlen társas életmódú macskaféle, így a nemrég született utódok nemcsak az anyaállattal, de apjukkal és nagynénjükkel is együtt élnek. A hétéves ivarérett nőstény állatok a Nyíregyházi Állatparkban születtek, és unokái a park leghíresebb oroszlánjának, Eleknek, aki alapító tagja volt a SóstóZoonak.

Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Az afrikai oroszlánok fennmaradása a legtöbb helyen biztosítottnak látszik, bár hosszabb távon az élőhelyek elvesztése miatt valószínűleg csak a természetvédelmi területeken. A most született kicsikkel már 14 oroszlán él a Nyíregyházi Állatparkban, melyekből 6 a ritka fehér színváltozathoz tartozik.

(Borítókép: Nyíregyházi Állatpark)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!