Háromszázmillió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott Puch László panziója

2020. október 8. – 18:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

315 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert Puch László cége a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egyik pályázatán. A hírt először közlő Mfor.hu akkor szúrta ki az információt, amikor megújult az MTÜ honlapja, és korábbi, eddig nem ismert pályázati eredmények is felkerültek az oldalra.

Puch László az MSZP egykori pénztárnoka, 1994 és 2014 között a párt parlamenti képviselője, évtizedeken keresztül megkerülhetetlen gazdasági háttérembere volt.

Puch cége, a MEFTER Magyar Folyam- és Tengerhajózási Zrt., a portál szerint nem hajózással foglalkozik, hanem Balatonellén van egy fióktelepe egy üdülőház címén. „A Rózsa Porta Üdülőház 120 méterre a Balaton partjától helyezkedik el a szabadstrand mellett a Honvéd utcában Balatonlellén. Az apartman igazi balatoni retró hangulatba varázsolja vendégeit” – idézte a Puch család panziójának bemutatkozó szövegét az Mfor.

Az MTÜ 2017-ben indította el „minden idők legnagyobb turisztikai programját”, amely során 300 milliárd forintból kívánják megújítani az összes magyarországi szálláshelyet. 2019-ben a HVG közérdekű adatigényléséből derült ki, hogy a Kisfaludy-program jelentősebb, 100 millió forint feletti megítélt támogatásainak háromnegyede Fideszhez lojális üzleti körökhöz került. A Népszava pedig arról írt abban az évben, hogy 1 milliárd forint feletti támogatást NER-közeli vállalkozók kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!