Lázár: A következő években, a Fideszben és azon kívül is, fognak még hallani rólam

2020. október 8. – 09:47

frissítve

Lázár: A következő években, a Fideszben és azon kívül is, fognak még hallani rólam

Másolás

Vágólapra másolva

Lázár Jánossal készített interjút a Magyar Nemzet nevű kormánylap „Lázár János nincs száműzetésben” címmel. A fideszes politikus 2018-ig volt kancelláriaminiszter, majd az újonnan megalakult kormánynak már nem lett tagja, visszavonult Hódmezővásárhelyre. Az interjúban a Magyar Tenisz Szövetségnél (MTSZ) betöltött elnöki feladatairól és a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél kormánybiztosként elvégzett munkájáról is beszélt.

Előbbi kapcsán ismét megjegyezte, hogy fenntartásai vannak alapvetően a professzionális sport állami támogatásával kapcsolatban, a teniszszövetségnél most a pénzügyeket kell rendbe tennie. Ahol hiába kaptak az államtól 12 milliárdot az elmúlt években, mégis 3,6 milliárdos hiányt sikerült összehozni.

„Azt remélem, hogy minden sportszövetség vezetőjének a felelősségére rávilágít ez az ügy. Azok a sportvezetők, sportolók, akik a kormányzat által az adófizetők pénzéből komoly lehetőséghez jutnak, felelősséggel tartoznak” – mondja Lázár, és hozzáteszi, szeretnék rendezni év végéig a hiányt.

A mezőhegyesi ménesbirtokkal kapcsolatban Lázár úgy fogalmaz, hogy „egy nemzeti mintagazdaság életét megszervezni legalább olyan fontosságú és nagyságrendű feladat, mintha valaki az ország vezetésében venne részt”.

„Ez nekem 45 évesen megadatott, és míg mások ezt politikai bukásnak vagy száműzetésnek látják, én óriási lehetőségként és kihívásként élem meg”

– mondja, majd a kormánylap kérdésére, hogy kitart-e amellett, hogy nem szeretne kormánytag lenni, Lázár többek között azt mondja: „hat év kormányzati szerepvállalás után több előnnyel jár, ha hátrébb lépek és másoknak is lehetőséget biztosítok a munkára, ráadásul így a különféle teljesítmények is összemérhetővé válnak, ami nélkül egyetlen közösség sem képes megújulni”. Majd hozzáteszi:

„Amit pedig a ránk váró kihívásokról tanultam és a megoldásokról gondolok, azt utóbb mindig igyekszem »betenni a közösbe«, felkínálom a saját politikai közösségemnek.

Úgyhogy bátran mondhatom, a következő években, a Fideszben és azon kívül is, fognak még hallani rólam,

pontosabban arról, hogy meglátásom szerint mit lehetne tenni egy-egy területen annak érdekében, hogy a hazánk, a szülőföldünk még sikeresebb hely legyen.”

(Borítókép: MTI/Rosta Tibor)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!