Vízbe taposták a tizenévesek az ittas férfi fejét, mert nem adott nekik cigit

2020. október 6. – 08:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 13 és egy 14 éves fiú ellen emelt vádat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A vád szerint a két fiú tavaly júniusban cigit kért egy részeg férfitól egy borsodi településen, ám az nem adott nekik, ezért előbb szidni, majd ütni, rúgni kezdték, amitől a férfi többször elesett. Próbált menekülni, de a fiatalok utolérték, azzal fenyegették, hogy szétverik a fejét és kinyírják – áll a főügyészség közleményében.

A férfi belekapaszkodott a vízelvezető árok feletti híd korlátjába, de a két fiú lefejtette a kezét, az árok partjára húzta, és az esőzések miatt hömpölygő iszapos vízzel teli árokba lökték. Ide lemásztak, és tovább bántalmazták.

Az egyikük ráállt az arccal a vízben fekvő férfi fejére, megtaposta, a másik a csípőjére állva nyomta bele a vízbe. A két fiú egymást váltogatva lépett le, majd vissza a férfi fejére, miközben nevettek rajta. A hason fekvő férfi orrát és száját folyamatosan befedte a víz, fuldokolt, halálfélelme volt.

A férfi addig kapálózott, amíg sikerült a fejét kiemelnie a vízből, de ezután a fiúk belerúgtak, és ismét a víz alá taposták. A történteket egy arra járó nő vette észre: rákiabált a fiúkra, akik ekkor kijöttek az árokból, és a nő felé indultak, aki azonban ekkor a rendőrséget hívta. A két fiatal ezután elhagyta a terepet. A teljesen kimerült és elázott férfit végül kötéllel mentették ki a vízből.

A férfi több bordája eltört, amitől alapból életveszélyes állapotba került, de akár meg is fulladhatott volna. Az ügyészség a letartóztatott idősebb fiút fiatalkorúak börtönébe küldené, a fiatalabbal szemben javítóintézeti nevelést kért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!