Sok esőre kell készülni szerdán

2020. október 6. – 13:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdára virradó éjszaka délnyugat felől intenzív csapadék érkezik, majd napközben az ország nagyobb részére kiterjed, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerda késő estig, csütörtök hajnalig a Dunántúlon, Duna vonalához közelebb eső tájakon, a középső országrészben sok helyen várható 15-20 mm körüli csapadék.

A Dél-Dunántúlon helyenként akár 30-40 mm is eshet.

A Tiszántúlon, északkeleten ugyanakkor labilizálódik a légkör, így délután, este néhol zivatar is előfordulhat. Az OMSZ szerdára zivatar és eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 12-15, a Dunától keletre 15-21 fok között alakul. A Dunántúlon néhol a hajnali, reggeli órákban áll be a csúcsérték.

Csütörtökön nyugat felől szakadozik fel a felhőzet, a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de keleten csak délután süt ki a nap. Kezdetben keleten még több helyen várható eső, zápor, majd délután ott is megszűnik a csapadék. Az északnyugati szelet sok helyen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-13 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!